Matematik

isoler x

26. september 2014 af Christian82 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej hvordan isoler man x i følgende:

y=ax+b

y= b*a^x

y= b*x^a

Håber i kan hjælpe mig derude


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2014 af SuneChr

1)  Burde ikke volde vanskeligheder. b over på den anden side og dividér med a.
2)  og  3)    Tag logaritmen på begge sider af lighedstegnet og benyt logaritmeregnereglerne.


Svar #2
26. september 2014 af Christian82 (Slettet)

Så hvad er det jeg skal skrive? Yb = a:x. = y=x?

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2014 af mathon

     1)
                     x=\frac{y-b}{a}

     2)
                     x=\frac{\log\left ( \frac{y}{b} \right )}{\log(a)}

     3)
                     x=\sqrt[a]{\frac{y}{b}}


Skriv et svar til: isoler x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.