Matematik

hjælp

26. september 2014 af louisehanseen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle jeg har to vektorer.

jeg vil hører hvordan man svarer på følgende spørgsmål:

a) undersøg om de to vektorer er ortogonale når t=3

b) Vis at de to vektorer er parallele når t=1

c) der findes endnu en t værdi der gør de to vektorer parallele.Bestem denne værdi. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

a) To vektorer a og b er ortogonale, hvis ab = 0 .

b) To vektorer a og b i planen er parallelle, hvis âb = 0 .

c) Løs ligningen  âb = 0  som en ligning i t .


Svar #2
26. september 2014 af louisehanseen (Slettet)

jeg forstår slet ikke noget, ejg forstår ikke specielt emnet overhovedet det er meget svært synes jeg, måske du kan vise hvordan man skal skrive sådan noget op, ejg har nemlig en masse opgaver og vil godt bruge det til de andre


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jeg formoder, at vektorerne a og b er givet, og at der indgår en parameter t i en eller begge vektorer.

I a) skal du indsætte t = 3 og så undersøge, om skalarproduktet ab er lig med 0 .

I b) skal du indsætte t = 1 og så vise, at skalarproduktet  âb  er lig med 0 .

I c) beregner man skalalrproduktet  âb  som et udtryk i t, og så løser man ligningen  âb = 0  som en ligning i t.


Svar #4
26. september 2014 af louisehanseen (Slettet)

mine vektorer er a: (-2t   1)  og b: (-4    t+1)


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Så følg vejledningen i #3.


Svar #6
26. september 2014 af louisehanseen (Slettet)

kan det passe at a) er lig 23 dvs ikke ortogonale? 

jeg ved ikek hvordan ejg skal regne de andre to


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

a) Det bliver ikke 23. Prøv at vise dine mellemregninger.

b) Følg vejledningen i #3.  â betyder tværvektoren til vektor a .


Svar #8
26. september 2014 af louisehanseen (Slettet)

jeg mente 28


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

a) Ja, det er korrekt, og derfor er de to vektorer ikke ortogonale.


Svar #10
26. september 2014 af louisehanseen (Slettet)

men hvordan laver man b) hvordan skal den skrives op?


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Læs forklaringen i #3:

I b) skal du indsætte t = 1 og så vise, at skalarproduktet  âb  er lig med 0 . â betyder tværvektoren til vektor a .


Svar #12
26. september 2014 af louisehanseen (Slettet)

skal jeg bruge determinanten i opgave b?


Brugbart svar (0)

Svar #13
26. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

Du kan enten bruge    |det(a,b)| = 0   eller âb = 0 som undersøgelseskriterium for at vektorerne a og b er parallelle.


Svar #14
26. september 2014 af louisehanseen (Slettet)

hvis jeg vælger at bruge determinanten så er jeg ikke nød til at lave vektor a om til en tværvektor`?


Brugbart svar (0)

Svar #15
26. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#14

Det er helt korrekt forstået.


Svar #16
26. september 2014 af louisehanseen (Slettet)

super jeg har fået mit resultat til 0. 


Svar #17
26. september 2014 af louisehanseen (Slettet)

men hvordan regner man opgave c??


Brugbart svar (0)

Svar #18
26. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#17

Der skal man så løse ligningen

        det(a,b) = 0 .


Svar #19
26. september 2014 af louisehanseen (Slettet)

men jeg har nu fået både t=-2 og t=0 hvad skal jeg så?


Brugbart svar (0)

Svar #20
26. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Det betyder, at der er to løsninger. Men den ene skulle jo gerne være t = 1, svarende til værdien der blev brugt i opgave b).


Forrige 1 2 Næste

Der er 35 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.