Matematik

hjælp

26. september 2014 af louisehanseen (Slettet) - Niveau: A-niveau

hejsa

jeg har brug for hjælp til at udregne en cirkels centrum og radius, jeg er helt med på proceduren, men jeg forstår ikke helt ift. denne opgave hvordan man skal skrive det op?

Cirklen er givet ved x^2+6x+y^2-4y-12=0

Jeg håber der er nogen som gider vise hvordan de ville regne første del?


Svar #1
26. september 2014 af louisehanseen (Slettet)

jeg har skrevet den op, jeg vil dog spørge om det er rigtigt at radius bliver 5 og centrum (-3, 2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2014 af SuneChr

# 1
Du kan tjekke, om dine formodninger er rigtige:
Er
(x + 3)2 + (y - 2)2  =  52
ensbetydende med
x2 + 6x + y2 - 4y - 12 = 0        ?        


Svar #3
26. september 2014 af louisehanseen (Slettet)

dvs. jeg har regnet rigtigt ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2014 af SuneChr

# 3  Jo !   # 1 er korrekt beregnet.


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.