Matematik

Hjælp haster

27. september 2014 af Jukisa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen.

Hvordan regner man arealet ud af en trekant når man har de små sider.

Eksempel: a=15, b=22, c=25?

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2014 af mathon

      A=\frac{1}{4}\cdot \sqrt{a^2-(b-c)^2}\cdot \sqrt{(b+c)^2-a^2)}


Svar #2
27. september 2014 af Jukisa (Slettet)

mathon, bruger du ikke cos relatiorne til at bestemme en vinkel og derefter regner arealet ud?:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2014 af LeonhardEuler

Benyt Herons formel , hvilket er den samme som #1 viser.

s = \frac{a+b+c}{2}

A=\sqrt{s(s-a)(s-b)(s-c)}


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2014 af LeonhardEuler

Her er en omskrevet version:      

A = \frac{1}{2} \cdot \sqrt{a^2 \cdot c^2 - \left ( \frac{a^2+c^2-b^2}{2} \right )^2}

Formlen findes ved hjælp af Pythagoras sætning.


Svar #5
27. september 2014 af Jukisa (Slettet)

Kan du ikke forklare hvorfor du bruger det? :) 


Svar #6
27. september 2014 af Jukisa (Slettet)

Og hvordan kommer du frem til det der :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. september 2014 af Soeffi


Svar #8
27. september 2014 af Jukisa (Slettet)

forstår stadig intet, en der kan forklare på god gammel dansk?

skære det ud i pap for mig


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. september 2014 af kieslich (Slettet)

En metode der måske er mere i tråd med lærebøgerne:

Find først en vinkel C med cosinusrelationen:

cos(C) = \frac{a^2 + b^2 - c^2}{2\cdot a\cdot b}

Dernæst arealet med A = \frac{1}{2}\cdot a\cdot b\cdot sin(C))


Svar #10
27. september 2014 af Jukisa (Slettet)

jeg elsker dig kieslich


Brugbart svar (0)

Svar #11
27. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

\measuredangle C=\cos^{-1}(\frac{a^2+b^2-c^2}{2ab})


Skriv et svar til: Hjælp haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.