Matematik

Reduktion

27. september 2014 af Hejlesejlle (Slettet) - Niveau: C-niveau

Endnu en gang har jeg siddet og regnet men er ikke sikker på resultatet.

(2x+y)^2-4x(x+y)=

2x^2+y^2+2xy-4x^2+-4xy


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

#0

(a + b)2 = a2 + b2 + 2ab

(2x + y)2 = (2x + y) · (2x + y) = 4x2 + y2 + 2xy + 2yx = 4x2 + y2 + 4xy

- 4x (x + y) = - 4x2 - 4xy

= 4x2 + y2 + 4xy - 4x2 - 4xy = y2


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. september 2014 af PeterValberg

4x^2+y^2+4xy-4x^2-4xy = …

så mangler du lige at reducere

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. september 2014 af PeterValberg

#1 nej, du laver en fejl

(2x + y)2 = (2x + y) · (2x + y) = 2x2 + y2 + 2xy + 2yx = 2x2 + y2 + 4xy …

det skal være et 4-tal

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#1

Dit resultat er forkert. (2x)2 = 4x2, ikke 2x2 .


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

#3 + #4

Har bemærket, skrev forkert, hermed rettet.


Svar #6
27. september 2014 af Hejlesejlle (Slettet)

Tak


Skriv et svar til: Reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.