Matematik

hjælp til nogen små opgaver

28. september 2014 af sejt12 (Slettet) - Niveau: C-niveau
Ved ikke hvordan jeg skal gribe disse opgaver an, vil i hjælpe?

(a+3b)^2+b(a-9b)-7ab


A^2-4ab+4b^2/2a-4b Ved at jeg skal benytte en kvadratsætning i tælleren


2/3+1+4=5


/ er en brøkstreg

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

1) gang parenteserne ud og reducer.

2) Skriv det med parenteser:  (a2 - 4ab + 4b2) / (2a - 4b) .

Faktoriser tælleren ved at benytte en kvadratsætning, og sæt en fælles faktor uden for parentes i nævneren, og forkort.

Det sidste 2/3+1+4=5 er ikke korrekt. Hvad forsøger du her?


Svar #2
28. september 2014 af sejt12 (Slettet)

Hvilken type kvadratsætning skal jeg bruge, i så fald hvordan kommer tælleren til at se ud når jeh har brugt en kvadratsætning

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det drejer sig om kvadratsætningen

        (x - y)2 = x2 -2xy + y2 .


Svar #4
28. september 2014 af sejt12 (Slettet)

Kommer den så til at se sådan ud i
tællerem: (a+4b)^2-4ab

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej, det gør det ikke.

        a2 - 4ab + 4b2 = (a - 2b)2 .


Skriv et svar til: hjælp til nogen små opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.