Matematik

Algebra

28. september 2014 af Idaaaaaaaaaa (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej!

Jeg har en opgave, som jeg ikke rigtig kan komme videre med. Håber derfor inderligt på lidt hjælp.

Opgaven lyder således:

a og b er to vilkårlige naturlige tal, og a<b. Skriv et udtryk der viser:

Summen af de to tal: a+b?

Produktet af de to tal: a*b?

Differesen mellem a og b: a-b?

Kvotienten mellem a og b: a/b?

Det naturlige tal som kommer umiddelbart før b: ?

Det tal der ligger lige langt fra a og b: ?

Det næste lige tal efter a, idet a forudsættes at være ulige: ?

Det næste ulige tal efter a, idet a forudsættes at være ulige: ?

På forhånd, tusind tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2014 af LeonhardEuler

1) Det naturlige tal før b, må naturligvis være:    b - 1

2) Se på gennemsnit

3) Hvis du har et ulige tal på formen a = 2n + 1, og da du ved at et lige tal kan skrives på formen 2n, så kan du se at du skal addere 1 til a for at få et lige tal. Da vil du have  (2n + 1) + 1 = 2n + 2 = 2(n + 1), hvilket er et lige tal, da 2 går op i tallet.

Med andre ord så skal du bare addere 1 til a

4) Hvis du har et ulige tal, så aner du nu, at der kommer en lige tal lige efter, og derefter et ulige tal.

Med andre ord så skal du bare addere 2 til a


Svar #2
28. september 2014 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

#1

Hmhm, mange tak.

Det tal der ligger lige langt fra a og b: Hvordan gennemsnit? Jeg mener, hvordan kommer udtrykket til at se ud. Kan ikke lige se det for mig.

Ved du hvad? Er dig evig taknemmelig.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2014 af LeonhardEuler

Gennemsnit vil sige (a + b)/

Hvis du har en tallinje  :    1  ,  2 ,  3  , 4 ,  5  ,  6  , 7  ... 

Så ser du at du har et ulige tal først, derefter et lige tal, heraf et ulige tal og så et lige tal   ... 

Hvis du har et ulige tal a, så skal du bare "plusse" med 1 for at få det næste lige tal

Hvis du hat et ulige tal a, så skal du bare "plusse" med 2 for at få det næste ulige tal


Svar #4
28. september 2014 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Årgh, på den måde! Tja, endnu en gang - mange tak.


Skriv et svar til: Algebra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.