Matematik

Hjælp

29. september 2014 af Chelsea2899 (Slettet) - Niveau: C-niveau

I en lignings som denne: x^2-5x+3=9

Jeg ved at x er a, b er -5, men hvad er c? Er det 3 eller 9?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2014 af Heptan

a er 1

b er -5

Der er nødt til at stå 0 på højre side af lighedstegnet, så træk 9 fra på begge sider. Heraf fås 

x^2 - 5x + 3 - 9 = 0

<=> x^2 -5x -6 = 0

Dvs. c = -6


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.