Matematik

Ang. tangentligning

29. september 2014 af simonpedersenbrow (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Jeg har en matematikopgave, som bringer mig lidt problemer - opgaven lyder således:

En funktion f er givet ved forskriften: f(x) = x2 + 2 
a) Bestem ligningen for tangenten gennem punktet (2,f(2))

Jeg har gjort således:

Vi skal bestemme ligningen for tangenten til grafen i punktet (2,f(2)).
Vi ved, at ligningen skal være på formlen:
y=ax+b

Hvor hældningskoefficienten a er lig med f'(2)

Først udregnes 2. koordinaten i punktet:
f(2) = 22 + 2 = 6
dvs. punktet er (2,6)

Dernæst bestemmes f'(x):
f'(x) = 2x
f'(x) anvender vi til at beregne tangentens hældingskoefficient:
a = f'(2) = 2*2 = 4

... Så går jeg i stå her - er det korrekt hvad jeg har lavet indtil videre, og hvad skal jeg så nu? 


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2014 af peter lind

Det er korrekt indtil videre. Tangentligningen er f'(2)(x-2)+f(2)


Svar #2
29. september 2014 af simonpedersenbrow (Slettet)

Hvordan finder du ud af det? Altså hvad gør du for at komme frem til det?
Kan det passe at det er således?

y=f'(x0)-(x-x0)+f(x0)
y= f'(2) - (x-2)+f(2)
y = 4*(x-2)+6
y = 4x2+6   ???


Svar #3
29. september 2014 af simonpedersenbrow (Slettet)

Jeg mente selvfølgelig 
y = 4x-8+6 i sidste linje


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. september 2014 af peter lind

Med rettelsen bliver det korrekt


Svar #5
29. september 2014 af simonpedersenbrow (Slettet)

Mange tak! :-)


Skriv et svar til: Ang. tangentligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.