Matematik

Opstil ligning for sammenhængen

02. oktober 2014 af sørenhansen11 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Om en lineær funktion oplyses hver gang x vokser med en, vokser y med 1,2 (Hældningskoefficienten er 1,2). Desuden oplyses det at for x=0 er y=0,4 (Afskæring med y-aksen er 0,4)

A) Opskriv en ligning for sammenhængen

B) Hvilken y-værdi svarer til x=2

Hvordan gør jeg dette?


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. oktober 2014 af kieslich (Slettet)

y = ax + b

a = hældningskoefficienten =1,2      b = skæring med y-aksen = 0,4

Indsæt a og b i øverste ligning og du har den lineære sammenhæng


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

A) Du kender både a (hældningskoefficienten) og b (skæringskoordinaten med y-aksen) og kan derfor let opstille den lineære forskrift     y = ax + b .

B) Indsæt derefter x = 2 i den lineære forskrift og beregn den tilhørende y-værdi.


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. oktober 2014 af kieslich (Slettet)

I den sammenhæng du fandt i A, sætter du 2 ind på x's plads og udregner så får du y-værdien


Skriv et svar til: Opstil ligning for sammenhængen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.