Matematik

Stastik

05. oktober 2014 af lotte14 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg sidder med en opgave jeg er meget usikker på. Ville hører om nogen ville kigge den igennem og se om det er rigtig det jeg har lavet...

På forhånd tak. 

For 2 uafhænige hændelser A og B gælder: 

P(A)=0,9

P(B)=0,1

1 Find P(A\capB)

der har jeg skrevet P(A\capB)=Ø, fordi der ikke nogle elemeter i fællemængden.

2: Find P(B\midA)

der har jeg skrevet P(B\midA)=P(B)

P(0,1\mid0,9)=0,1

3: Find P(A\cupB)=P(A)+P(B)=0,9+0,1=1


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2014 af ab19888 (Slettet)

1. Nej. De har 0 tilfælles i både A og B.

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2014 af ab19888 (Slettet)

Kig på følgende eksempel:

Der er givet mængden A = {1, 2, 4} og mængden B = {2, 3, 4}.
Vi kan nu finde fællesmængden mellem A og B:

AnB={2,4}

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2014 af ab19888 (Slettet)

3. Det er foreningsmængden. Ved foreningsmængden for A og B forstås den mængde, der består af de elementer, der enten ligger i A eller i B. Så i din opgave er det:

A u B = {0, 1, 9}

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. oktober 2014 af PeterValberg

P(A)=0,9
P(B)=0,1

a) For uafhængige hændelser gælder:

P(A\cap B)=P(A)\cdot P(B)

b) Med P(B|A) menes sandsynligheden for B "givet" A, altså sandsynligheden
    for hændelse B indtræffer, HVIS hændelse A er indtruffet.    

P(B|A)=\frac{P(A\cap B)}{P(A)}    ,\;P(A)\neq0

c) 

P(A\cup B)=P(A)+P(B)-P(A\cap B)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Stastik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.