Matematik

Gennemsnitsfart

05. oktober 2014 af NevruzB (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Gustav overvejer, om han kan svømme hurtigere, end han normalt går.
Hans bedste tid i 100 m crawl er 57,6 sekunder, og han ved, at han normalt går ca. 5 km/t.
Er Gustavs gennemsnitfart på de 100 m crawl større end 5 km/t? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2014 af Therk

Omregn hans svømmehastighed til km/t.

Du kan omregne fra m/s til km/t vha.

\frac{100m}{57{,}6s} \times\frac{ 60s/min\times 60 min/t}{1000m/km} = \color{blue}\frac{100}{57{,}6} \times 3{,6} km/t


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Beregn svømmefarten i m/s og omregn gangfarten til m/s og sammenlign de to gennemsnitsfarter.


Skriv et svar til: Gennemsnitsfart

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.