Matematik

Ligningssystemer

06. oktober 2014 af jonathan3 (Slettet) - Niveau: C-niveau

2x+y=6 og 2x-4y=-2

Jeg har prøvet i snart et godt stykke tid på at greje den. men kan ikke finde ud af hvordan jeg skal gøre.

jeg har fået at vide der også skal være mellem regninger?.

ved ikke hvad jeg skal skrive til sådanne et stykke. kan nogle hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2014 af PeterValberg

Der er sikkert tale om to ligninger med to ubekendte :-)

Isolér den ene variabel i den ene ligning og sæt dette udtryk ind i den anden ligning
(indsættelsesmetoden), - herved kan du bestemme den ene variabel og har du den,
kan du let bestemme den anden...

Isolér fx variablen y i den første ligning:

2x + y = 6
y = 6 - 2x

Indsæt nu dette i den anden ligning:

2x - 4y = -2
2x - 4(6 - 2x) = -2

Gang 4 ind i parentesen, hæv parentesen (OBS: minusparentes)
reducér udtrykket og bestem x.
Indsæt værdien for x i den ene ligning og bestem y

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2014 af mathon

        y=\left (6-2x \right )      indsat i 2x-4y=-2

       2x-4\cdot \left (6-2x \right )=-2

       2x-24+8x=-2


Skriv et svar til: Ligningssystemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.