Fysik

Radioaktivitet

07. oktober 2014 af mp12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle 

Jeg sidder med en opgave i fysik, som jeg meget gerne vil have hjælp med, den lyder således: 

Forestil dig, at du med en Geiger-Müller-tæller måler intensiteten fra en  [\gamma] -kilde både før og efter, den har passeret en væg. Væggens tykkelse er 20 cm. Før væggen måles på 1 minut et tælletal på 25234. Efter væggen måles på 1 minut et tælletal på 5198. Beregn væggens halveringstykkelse over for  [\gamma] -strålingen.

på forhånd mange tak :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Intensiteten efter absorption af en væg med tykkelsen x er

        I(x)=I_{0}\cdot (\frac{1}{2})^{\frac{x}{X_{\frac{1}{2}}}}

hvor X1/2 er halveringstykkelsen. Man kender I0 og I(20 cm) og kan så bestemme X1/2 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. april 2018 af DanielBali

Hvad er I0 og x??? 


Skriv et svar til: Radioaktivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.