Matematik

Isoler

08. oktober 2014 af Muaaav (Slettet) - Niveau: B-niveau

Isoler a i denne ligning

 A =   π · c · (a+b)

A = π · c · a + π · c · b

 (A- π · c · b )/(π · c ) = (π ·  c ·  a)/(π · 2)

Er det rigtigt lavet, eller? Er nemlig lidt i tvivl..


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hvordan kommer der pludselig en faktor 2 midt i det hele?

Man har

        a + b = A / (πc)

        a = A/(πc) - b


Svar #2
08. oktober 2014 af Muaaav (Slettet)

Skal der så bare stå:

A =   π · c · (a+b)

(A- π · c · b )/(π · c ) = (π ·  c ·  a)/(π · 2)

er det svaret?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, svaret er givet i #1. Hvor kommer det (π · 2) fra?


Svar #4
08. oktober 2014 af Muaaav (Slettet)

Jeg skal isoler a?


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. oktober 2014 af LeonhardEuler

Lad være med at parentessen ud.

 A =   π · c · (a + b)       divider med π · c på begge sider af lighedstegnet

A/π · c = a + b        substraher med b på b... (du kender formularen :-) )

( A/π · c ) - b = a           a er isoleret


Svar #6
08. oktober 2014 af Muaaav (Slettet)

Jeg skal isoler a, udfra A =   π · c · (a+b)


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, og det er gjort i #1.

(skal isolere)


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det hedder at subtrahere, ikke substrahere, på dansk.


Svar #9
08. oktober 2014 af Muaaav (Slettet)

Nej Anders, ikke lille a...


Brugbart svar (1)

Svar #10
08. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Du skriver gentagne gange, at du skal isolere a af udtrykket

        A =   π · c · (a+b)

og her finder man ved simple omskrivninger, at

        a = A/(πc) - b

som vist i #1 og også i #5.


Svar #11
08. oktober 2014 af Muaaav (Slettet)

Mange tak for hjælpen Anders. 


Skriv et svar til: Isoler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.