Matematik

1000/sin(48) = −1301.65?!

08. oktober 2014 af peterlravn - Niveau: C-niveau

Hejsa!

Jeg står med denne virkeligt irriterende opgave...

Den lyder:

I trekant ABC er vinkel A 48º, vinkel C er 90º og linje a er 1000m. Hvor lang er linje c? 

(Opgaven ikke i oprindelig ordlyd. Men dog med samme princip!)

Så... Jeg er kommet frem til, at: sin(48)=1000m/c  -->  1000/sin(48)=c, hvor c her giver.... -1301,65!

Hvordan kan en længde blive minus? Har jeg gjort noget forkert?

Hjælp! Det giver slet ikke mening! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Din lommeregner regner i RADIANER. Sæt den til at bruge GRADER i stedet.


Svar #2
08. oktober 2014 af peterlravn

Wat..... Kæft hvor jeg føler mig dum lige nu.... :D
 

Men tak for hjælpen! :D Så giver det 1345.63m! Hvilket lyder rigtigt! :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, nu ser det rigtigt ud.


Skriv et svar til: 1000/sin(48) = −1301.65?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.