Matematik

isolering

12. oktober 2014 af Sneharusha (Slettet) - Niveau: A-niveau

1. Hvordan isolerer man  k her:

4 - 8/3 = k·e-3

2.  hvordan bestemmer man differentiallligningen til:

y' + y = 20x +3


Svar #1
12. oktober 2014 af Sneharusha (Slettet)

I 2'eren kender jeg følgende regl, men ved ikke hvordan jeg skal benytte den:

y' +ay = b                         , har løsningen:

y = b/a + k·e-ax


Men da der i min ligning indgår x ved jeg ikke hvordan man løser den.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. oktober 2014 af Soeffi

Jeg har snydt lidt og indsat udtrykket i en ligningsberegner.

Den giver:

y'(x)+a y(x) = bx+c

har den fuldstændige løsning 

y(x) = - \frac{b}{a^{2}}+\frac{bx}{a}+\frac{c}{a}+ke^{-a x}


Skriv et svar til: isolering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.