Matematik

Fællesnævmer

12. oktober 2014 af nøddeb (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har to spørgsmål 

1) Hvis jeg jeg har en følge xn= \frac{(n-1)^2{}}{n^2+1 }

hvordan bliver xn+1 = \frac{n^2{}}{(n+1)^2 +1}  

?? 

Og når jeg skal trække de to led fra hinanden : xn+1 - xn, er der så en mere fiks måde, end at gange de  to nævner med hinanden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2014 af Soeffi

x_{n+1} = \frac{((n+1)-1)^{2}}{(n+1)^{2}+1} = \frac{n^{2}}{(n+1)^{2}+1}


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. oktober 2014 af hesch (Slettet)

#0:  Når du skal finde xn+1 , skal du jo substituere n i første ligning med n+1.


Svar #3
12. oktober 2014 af nøddeb (Slettet)

Ja, men så får jeg nævneren til at være n^2 + 2n + 2???

Det er derfor jeg ikke kan forstå det.


Svar #4
12. oktober 2014 af nøddeb (Slettet)

åh.. hvor er jeg blank! sorry! kan godt se det nu


Svar #5
12. oktober 2014 af nøddeb (Slettet)

Når de to led skal trækkes fra hinaden xn+1 - xn, er der så en nemmere måde end at gane nævnerne sammen?


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5. Nej, man er nødt til at forlænge brøkerne til deres fællesnævner, så at tællerne kan adderes eller subtraheres.

Skriv et svar til: Fællesnævmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.