Matematik

Logoritme

12. oktober 2014 af Koburg58 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hvorfor giver

log(10) = 1


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. oktober 2014 af Drunkmunky (Slettet)

Det hedder logaritme.

Og det er fordi logartimen, 10-tals logaritmen, er defineret som den inverse funktion til 10x. Altså gælder,at log(10x)=x. Altså vil log(10)=log(101)=1.


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. oktober 2014 af mathon

    For alle logaritmefunktioner \log_{a} (x)
    gælder,
    at logaritmen til grundtallet a er lig med 1

                                                \log _{a}\left (a \right )=1


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. oktober 2014 af LeonhardEuler

#1
Det er ikke korrekt. Historisk set er den inverse funktion til logaritmen til en bestemt base defineret som den eksponentielle funktion med den bestemte base.

Svar #4
12. oktober 2014 af Koburg58 (Slettet)

Tusind tak for alle jeres svar :-)

Brugbart svar (2)

Svar #5
12. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er da stort set også det, der forklares i #1, med 10 som basen.


Skriv et svar til: Logoritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.