Matematik

Hjælp til eksamensspørgsmål i statistik

15. oktober 2014 af Esterificering (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvilken fremgangsmåde skal jeg benytte her?

Opgaveformulering:

På baggrund af datamaterialet i tabellen er det muligt at beregne den simultane fordeling  af den gennemsnitlige pris og den samlede ugentlige omsatte mængde over perioden 2011-2013.  Resultatet er gengivet i nedenstående tabel, der skal bruges ved besvarelsen af de følgende tre  delspørgsmål. 

Opgave:

Beregn  sandsynligheden  for,  at  den  ugentlige  omsatte mængde  flødeboller  overstiger  150.000 pakker, givet at den gennemsnitlige pris pr. pakke er mindst y kroner. Beregningen  skal foretages for hver af følgende fem y-værdier: y=10; y=12,5; y=15; y=17,5, y=20. 

Tabel vedhæftet

På forhånd tak.

Vedhæftet fil: tabel.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
15. oktober 2014 af peter lind

mindst y = 10 er det samme som alle priser, så du skal se hvad sandsynligheden for at få mere en 150.000 pakker eller hvilket er det samme sandsynligheden for at du får mellem 150.000 og 300.000 pakker

y= 12,5. her skal du i forhold til første spørgsmål fjerne sandsunlighederne fra den første række


Skriv et svar til: Hjælp til eksamensspørgsmål i statistik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.