Matematik

Taylorpolynomier

16. oktober 2014 af fretil (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej forstår ikke dette eksempel fra bogen:

Beregn det 3. ordens taylorpolynomium for funktionen f(t)=ln(t) i 1

ln(t) differentieret 3 gange er jeg med på.

Men er ikke med på 1 differentieret 3 gange.

f(1)=0   f'(1)=1  f''(1)=-1    f'''(1)=2

Det giver slet ingen mening, når man differentiere et "løs" tal bliver det vel bare 0 ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hvad mener du med "1 differentieret 3 gange"?

Man differentierer f(t) = ln(t) 3 gange og indsætter så t = 1 i forskrifterne for f(t) , f '(t) , f ''(t), og f '''(t) . Dem har du tilsyneladende allerede beregnet. Derefter indsætter man i udtrykket for Taylorpolynomiet

        T3(t) = f(1) + (f '(1)/1!)·(t-1) + (f ''(1)/2!)·(t-1)2 + (f '''(1)/3!)·(t-1)3 .


Skriv et svar til: Taylorpolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.