Kemi

Salpetersyre-opløsning med en pH-værdi på 4,74.

17. oktober 2014 af alimadadi83 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal aflever opgaven men kan ikke lave den. Er der nogen som kan hjælpe mig?

Du har en salpetersyre-opløsning med en pH-værdi på 4,74.

a) Beregn den formelle koncentration af salpetersyre-opløsningen.

Du afvejer 31,7 gram bariumhydroxid-octahydrat og opløser det i vand til et slutvolumen på 1,50 L.

b) Vis ved beregning, at den formelle koncentration af bariumhydroxid-opløsningen er 0,0670 .

c) Beregn den aktuelle koncentration af barium-ioner og af hydroxid-ioner i opløsningen.

d) Beregn bariumhydroxid-opløsningens pH.

Du blander ækvivalente mængder af salpetersyre-opløsningen og bariumhydroxid-opløsningen.

e) Opskriv et afstemt reaktionsskema for reaktionen, der finder sted ved

sammenblandingen. Hvilken type reaktion er der tale om?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2014 af OliverGlue (Slettet)

a) pH=-log10(c), dv.s. c=10^-4.74=0.000018 

b) M=315,47 g/mol, dv.s. 31.7/((315.47)*(1.5))=0.0670mol/L

c) Du får en barium ion og 2 hydroxid ioner per bariumhydroxid.

d) Den dobbelt koncentration af b), altså pH=-log10(2*0.0670)=0.87

e) \small \mathrm{2HCl(aq)+Ba(OH)_{2}\rightarrow2H_{2}O(l)+BaCl_{2}(aq)}


Svar #2
17. oktober 2014 af alimadadi83 (Slettet)

Mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2014 af Heptan

e)

2\ {\color{Red} HNO}_{{\color{Red} 3}\ (aq)}+Ba(OH)_{2 \ (aq)}\rightarrow 2\ H_2O_{(l)}+{\color{Red} Ba}{\color{Red} (NO_3)}_{{\color{Red} 2}\ (aq)}


Skriv et svar til: Salpetersyre-opløsning med en pH-værdi på 4,74.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.