Matematik

Differentialregning

17. oktober 2014 af julrosenkilde (Slettet) - Niveau: B-niveau

hey alle
jeg har problemer med denne opgave

"Beste uden hjælpemidler en ligning for den rette linje gennem

a) P(2,4) og Q(6,16)

b) P(-2,8) og Q(5,29)

 I må meget gerne skrive hvordan og hvorledes.

Tak på forhånd :-)


Svar #1
17. oktober 2014 af julrosenkilde (Slettet)

bestem*


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. oktober 2014 af Heptan

Du skal bestemme en ligning på formen

y=ax+b

Og du kender to punkter, P(x1, y1) og Q(x2, y2). Start med at bestemme hældningen a med formlen

a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}

Og så kan du bestemme b ved at bruge et af punkterne, fx P(x1, y1):

\newline y_1=ax_1+b\newline \newline \Leftrightarrow b=y_1-ax_1

Så kender du a og b, og du kan skrive ligningen for den rette linje


Svar #3
18. oktober 2014 af julrosenkilde (Slettet)

Mange tak!


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.