Matematik

Maple

17. oktober 2014 af paaske1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogle der ved hvad der er galt her?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Et problem er, at   -x2 +24x -199 < 0 for alle x. Derfor har g(x) komplekse værdier.


Svar #2
17. oktober 2014 af paaske1 (Slettet)

Vil det sige, at der ingen løsning er?


Brugbart svar (2)

Svar #3
17. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Løsningen er vel den, som Maple fandt for dig. Hvis du forventede et reelt tal som svar, skal du nok kontrollere rigtigheden af det, du laver.


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. oktober 2014 af Hippocampus (Slettet)

Hvis du vil undgå komplekse løsninger i Maple kan du benytte kommandoen "fsolve", hvis der altså findes reelle løsninger til opgaven. #1 foreskriver, at der ikke findes reelle løsninger til denne opgave. Det skyldes nok, at du har regnet eller tastet galt et sted.


Svar #5
17. oktober 2014 af paaske1 (Slettet)

Men du ikke "solve" istedet for "fsolve"?


Der bør være en reel løsning, da funktionsudtrykket ikke er een jeg har beregnet, men een som står i opgaveformuleringen.


Brugbart svar (1)

Svar #6
17. oktober 2014 af Hippocampus (Slettet)

#5

Nej, netop ikke, da du undgår komplekse løsninger med "fsolve."


Brugbart svar (2)

Svar #7
17. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det er der altså ikke. Funktionen under kvadratrodstegnet i #0 er negativ for alle x. Derfor har kvadratroden kun mening inden for de komplekse tals legeme, og den har ingen reelle værdier.

Prøv at give den præcise formulering af opgaven.


Svar #8
17. oktober 2014 af paaske1 (Slettet)

b'eren

Screen Shot 2014-10-16 at 13.29.01.png


Brugbart svar (1)

Svar #9
17. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Bemærk, at funktionen her er

       \sqrt{-x^{2}+24x-119}

ikke med konstanten -199 , som du har angivet i #0.


Svar #10
17. oktober 2014 af paaske1 (Slettet)

Det fik jeg ikke helt fat i.


Brugbart svar (2)

Svar #11
17. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Du skal benytte den korrekte funktion, som den er defineret i opgaven. Du har lavet om på konstanten. Du bruger -199 mens opgavens tekst har -119.


Svar #12
17. oktober 2014 af paaske1 (Slettet)

Det er rigtigt! Mange tak.


Svar #13
17. oktober 2014 af paaske1 (Slettet)

Tænkte på om der er nogle, som også vil hjælpe mig med a'eren.


Brugbart svar (0)

Svar #14
17. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#13

Vis, at man får samme funktionsværdi for x = 8 ved at benytte hver af de to forskrifter, der deler den stykkevis definerede funktion. Med andre ord, vis, at

        limx→8- f(x) = limx→8+ f(x) .


Svar #15
17. oktober 2014 af paaske1 (Slettet)

Men hvorfor skal jeg benytte hver af de to funktioner?


Brugbart svar (0)

Svar #16
17. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#15

Fordi forskriften skifter ved x = 8, og ved at vise, at de to udtryk giver samme funktionsværdi for x = 8 , viser man, at funktionen er kontinuert for x = 8.


Svar #17
17. oktober 2014 af paaske1 (Slettet)

men hvordan benytter man så:

limx→8- f(x) = limx→8+ f(x) .


Brugbart svar (0)

Svar #18
17. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#17

Man udregner f(8) efter udtrykket for 0 ≤ x ≤ 8 , og derefter f(x) efter udtrykket for 8 < x ≤ 16 . Hvis de to forskrifter giver samme funktionsværdi for x = 8, er funktionen kontinuert for x = 8, ellers ikke.


Svar #19
17. oktober 2014 af paaske1 (Slettet)

Arh, okay!

Dette er en fortsættelse af opgaven, som jeg er i tvivl om.
Jeg ved at jeg skal sige intergrere en af funktionerne sætte det lig med 10, hvor endepunkter er 0 og L, så jeg på en måde isolerer L. Men hvordan ved jeg hvilke af funktionerne jeg skal intergrer?

Screen Shot 2014-10-17 at 19.52.29.png


Brugbart svar (0)

Svar #20
17. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#19

Man skal løse ligningen

        \int_{0}^{L}f(x)\, \textup{d}x=10

Undersøg først, om integralet

        A=\int_{0}^{8}f(x)\, \textup{d}x

er større end eller mindre end 10. Hvis det er større end 10, benytter man så forskriften for [0;8] . Hvis A er mindre end 10, løser man i stedet ligningen

        \int_{8}^{L}f(x)\, \textup{d}x=10-A

hvor man benytter forskriften for ]8;16] .


Forrige 1 2 Næste

Der er 33 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.