Matematik

Optimering

19. oktober 2014 af gymelev2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Her

Er der nogen som kan hjælpe mig med vedhæftede opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2014 af Heptan

a)

Brug pythagoras' sætning til at udtrykke h ved x.

For en af de retvinklede trekanter haves hypotenusen med længe 90, og de to kateter med længderne h og x.

h^2+x^2=90^2

Isolér h ved at trække x2 fra på begge sider, og tage kvadratroden på begge sider:

h=\sqrt{90^2-x^2}
_____________________________________________________

Rumfanget er givet ved arealet af den ligebenede trekant gange 200. Arealet af den ligebenede trekant er

T=\frac{1}{2}\cdot h\cdot 2x
Dvs.

R=200\cdot \frac{1}{2}\cdot h\cdot 2x=200\cdot h\cdot x

Indsæt udtrykket for h på h's plads.

b)

Løs ligningen

R'(x)=0


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. oktober 2014 af LubDub (Slettet)

b.

     Udover at løse R '(x) = 0

så 

     husk at lave fortegnsvariation omkring de(t) fundne nulpunkt(er)
     for at se, om der er tale om maksimum eller minimum


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. oktober 2014 af Heptan


Svar #4
19. oktober 2014 af gymelev2 (Slettet)

bliver h så ikke lig med 90-x?


Svar #5
19. oktober 2014 af gymelev2 (Slettet)

til opgave b

skal jeg så sige sådan

R'(x)=200*x*90-x=0


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. oktober 2014 af Heptan

#4 nej 

#5

Nej det bliver

-200 (-x^2+8100)^{-0,5}\cdot x^2+200 (-x^2+8100)^{0,5}=0

Jeg vil anbefale at bruge et CAS-værktøj til at løse ligningen


Svar #7
20. oktober 2014 af gymelev2 (Slettet)

Men hvorfor skal det være i 0,5 potens?


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Potensen er -0,5 fordi der divideres med √(902 - x2) .


Svar #9
20. oktober 2014 af gymelev2 (Slettet)

min maple siger dette

se vedhæftede fil


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Jeg ved ikke, hvad betydningen er af det. Ligningen  R'(x) = 0 kan løses let i hånden. Man finder

        902 - 2x2 = 0

dvs

        x = 90/√2 .


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. oktober 2014 af Heptan

90/√2 = 45 • √2


Svar #12
21. oktober 2014 af gymelev2 (Slettet)

Så x=90/√2???


Brugbart svar (0)

Svar #13
21. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

Ja.


Skriv et svar til: Optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.