Matematik

Regnet rigtigt?

19. oktober 2014 af Hansihh (Slettet) - Niveau: C-niveau

Her er et stykke som facit mener skal give 4a -a^2, dog kom jeg frem til 4a-3a^2

Her er mellemregningerne

a - {a² - [a² - (1 - a) · (2 - a) + 2]}

= a - {a² - [a² - (1 * 2 + 1 * (-a) - a * 2 - a * (-a)) + 2]}

= a - {a² - [a² - (2 - a - 2a + a^2 ) + 2]}

= a - {a² - [-a²  - 2 + a + 2a - a^2 + 2]}

= a - {a² + a²  + 2 - a - 2a + a^2 - 2}

= a - a² - a²  - 2 + a + 2a - a2 + 2

= (a + a + 2a) – a^2 – a^2 – a^2 - 2 + 2

= 4a -3a^2


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2014 af Drunkmunky (Slettet)

Du har regnet forkert i fjerde linje.

Du har, at tredje linje giver

= a - {a² - [a²  - 2 + a + 2a - a2 + 2]} og ikke, som du skriver, = a - {a² - [-a²  - 2 + a + 2a - a2 + 2]}

Du har dermed, at

= a - {a² - a²  + 2 - a - 2a + a2 - 2}

= a - a² + a²  - 2 + a + 2a - a2 + 2

= (a+a+2a)+(-a2+a2-a2)+(-2+2)

=4a-a2


Skriv et svar til: Regnet rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.