Matematik

Epsilonfunktioner

26. oktober 2014 af soldier123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Alle,

Er der nogen der vil være sød og give en detaljeret forklaring af hvad epsilonfunktioner er, har virkelig prøvet at forstår det, men det er desværre ikke lykkedes. Var desværre syg da det blev gennemgået i klassen. 

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2014 af mathon

Ved en epsilonfunktion forstås
en funktion  E, hvor E(0) = 0 og E er kontinuert i punktet 0
altså en funktion E med følgende tre egenskaber:

                      (1)    E er defineret i en omegn om 0
                      (2)    E(0) = 0
                      (3)    E(h) → 0   for  h → 0     
                                  

       


Svar #2
26. oktober 2014 af soldier123 (Slettet)

I forhold til hvad du så skriver kan man så sige, at E(h)=h^3, E(h)=h, E(h)=√25*h osv. er epsilonfunktioner fordi E(h) går mod nul når h går mod nul. Men en funktion som E(h)=√25 + h er vel ikke en epsilonfunk. da E(h) går mod 5 når h går mod 0, og det samme gælder  E(h)= 7- h da E(h) går mod 7 når h går mod nul. Er det rigtigt forstået?

Er der andre måder man anvender epsilonfunktioner på? I hele taget hvad bruges de til? :) 


Skriv et svar til: Epsilonfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.