Matematik

Bestemme forskriften for en funktion.

26. oktober 2014 af Imsmart (Slettet) - Niveau: B-niveau
Jeg sidder og tumler lidt med en opgave, jeg ikke helt kan finde ud af hvordan man laver. Den lyder:
Grafen for en eksponentiel funktion går gennem punkterne (0,3) og (2,27). Bestem forskrifterne for funktionen.

Hvordan ville i lave den?

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2014 af PeterValberg

Se tredje video talt ovenfra på denne [ VIDEOLISTE ] fra Frividen.dk

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2014 af mathon

Bestem forskriften for funktionen:

                \begin{array} {|c|c|} a&b\\ \hline \left (\frac{y_2}{y_1} \right )^{\frac{1}{x_2-x_1}}&y_1\cdot a^{-x_1} \end{array}


Svar #3
26. oktober 2014 af Imsmart (Slettet)

Jeg forstår ikke helt hvordan jeg skal sætte tallene ind? Vil du være sød at skære det mere ud i pap for mig

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. oktober 2014 af Proprium (Slettet)

Du skal indsætte punkterne i de formler, mathon har oplyst dig. De punkter, du har fået oplyst i opgaven, svarer til (x1,y1) og (x2,y2).


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. oktober 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Eksponentiel funktion:

f(x) = b*ax

(0,3) ligger på grafen. Dvs.

3 = b*a0  => b = 3

(2,27) ligger også på grafen. Så

27 = b*a2  <=>

27 = 3 * a2  <=>

a = 3


Svar #6
26. oktober 2014 af Imsmart (Slettet)

Kan godt være det er et dumt spørgsmål, men er det endelige svar så 3?

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. oktober 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Man bliver spurgt om forskriften. Den er

f(x) = 3 * 3x


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. oktober 2014 af Proprium (Slettet)

Der er ingen dumme spørgsmål!

Du ved, at forskriften for en eksponentiel funktion er givet ved f(x) = b • ax

Ud fra de beregninger, som GalVidenskabsmand har lavet for dig, fremgår det, at b = 3 og a = 3. Disse tal indsætter du nu i din forskrift og får, at f(x) = 3 • 3x.


Svar #9
26. oktober 2014 af Imsmart (Slettet)

Tusind tak for hjælpen! :)

Brugbart svar (0)

Svar #10
26. oktober 2014 af mathon

Bestem forskriften for funktionen:

                                                                  f(x)=y=b\cdot a^x

                \begin{array} {|c|c|} a&b\\ \hline \left (\frac{y_2}{y_1} \right )^{\frac{1}{x_2-x_1}}&y_1\cdot a^{-x_1} \end{array}                   \begin{array} {|c|c|c|c|} x_1&y_1&x_2&y_2\\ \hline 0&3&2&27 \end{array}


Skriv et svar til: Bestemme forskriften for en funktion.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.