Matematik

diff.ligning

26. oktober 2014 af Sneharusha (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogle, som gerne vil hjælpe mig med at finde løsningen til denne differentialligning:

dC/dt=0,4-0,02C 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2014 af PeterValberg

Se sidste video på denne [ VIDEOLISTE ] fra FriViden.dk 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Du kan bruge separation af de variable:

∫ 1/(0,4-0,02C) dC = ∫ 1 dt + c  <=>

-1/0,02 * ln(0,4 - 0,02C) = t + c  <=>

osv


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2014 af mathon

                             y{\, }'+ay=b
har løsningen
                             y=C\cdot e^{-ax}+\frac{b}{a}


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. oktober 2014 af mathon

detaljer
                     y{\, }'+ay=b                                          multiplicer med eax
                     e^{ax}\cdot y{\, }'+ay\cdot e^{ax}=b\cdot e^{ax}              venstre side omskrives

                     \left (e^{ax}\cdot y \right ){\, }'=b\cdot e^{ax}                             begge sider integreres

                     e^{ax}\cdot y =b\int e^{ax}dx
                    e^{ax}\cdot y =\frac{b}{a}e^{ax}+C

                     y=C\cdot e^{-ax}+\frac{b}{a}

                   


Skriv et svar til: diff.ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.