Matematik

Hjælp, det haster!!!

26. oktober 2014 af Slutprut (Slettet) - Niveau: C-niveau

Min opgave lyder således: " Linjerne m og n går begge gennem (2,5). Desuden går m gennem (5,-3), mens n går gennem (5,5). Bestem y-værdien til de to punkter på linjerne, for hvilke x=9. " 
  Mit spørgsmål er så, hvordan jeg skal løse denne opgave? Er det ved at finde A og B, vha. af formlen
y2-y1
x2-x1 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2014 af mathon

Bestem ligningerne for de to rette linjer
og beregn for hver især
                                        y(9)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2014 af mathon

m gennem   \begin{array} {|c|c|c|c|} x_1&y_1&x_2&y_2\\ \hline 2&5&5&-3 \end{array}

n gennem   \begin{array} {|c|c|c|c|} x_1&y_1&x_2&y_2\\ \hline 2&5&5&5 \end{array}

       for begge
                                   y=ax+b                     \begin{array} {|c|c|c|c|} a&b\\ \hline \frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}&y_1-a\cdot x_1\end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2014 af Proprium (Slettet)

Forskriften for en lineær funktion er givet ved: f(x) = a · x + b. Her er :

a = (y2-y1) / (x2-x1)

og

b = y1 - a · x1

Beregn forskriften for hver af linjerne, sæt for hver af linjerne x = 9 og bestem y. 


Svar #4
26. oktober 2014 af Slutprut (Slettet)

Så jeg skal sætte 9 ind ved b=y1-a * 9 eller hvordan skal det forstås? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. oktober 2014 af mathon

Nej det er helt forkert.

Find først ligningen for hver af de to rette linjer. Brug to-punktsformlen.


Skriv et svar til: Hjælp, det haster!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.