Matematik

Hjælp!!!!

26. oktober 2014 af Slutprut (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg sidder midt i en opgave, og forstår egentlig ikke hvad man skal gør overhovedet. Håber I kan hjælpe. Opgaven lyder således: En linie m går gennem punkterne A (2,10) og B (5,4). Beregn kordinatsættene til m's skæringspunkter med koordinatsættene til m's skæringspunkter med koordinatakserne og med linien med ligningen x =  -1.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Bestem frrst liniens ligning på formen   y = ax + b  ud fra de to punkter.

Liniens skæringspunkt med x-aksen findes ved at løse y = 0 = ax + b .

Liniens skæringspunkt med y-aksen findes ved at sætte x = 0 og beregne y.

Liniens skæringspunkt med linien x = -1 findes ved at sætte x = -1 og beregne y.


Svar #2
27. oktober 2014 af Slutprut (Slettet)

Mange tak, det var et meget brugbart svar. Forstår dog ikke punkt to helt, kan du forklare mig noget mere om det? Altså  y = 0 = ax + b 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2. Man finder skæringspunkter med x-aksen ved at løse ligningen. y = 0. idet x-aksen jo har ligningen. y = 0.

Svar #4
27. oktober 2014 af Slutprut (Slettet)

Har forstået det nu. Hvad skal jeg så gøre efter jeg har fulgt de punkter? For jeg får jo ikke skæringspunkterne endnu.


Svar #5
27. oktober 2014 af Slutprut (Slettet)

#3


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

For linien med ligningen y = ax + b finder man:

Skæringspunkt med x-aksen: y = ax + b = 0 ⇒ x = -(b/a), dvs. skæringspunktet er   (-(b,a) ; 0) ,
forudsat, at a ≠ 0 .

Skæringspunktet med y-aksen er punktet (0 ; b) .

Skæringspunktet med linien x = -1:   (-1 ; b-a) .


Skriv et svar til: Hjælp!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.