Matematik

Beregn hastighed

27. oktober 2014 af Clara80 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej. Jeg har brug for hjælp, til de tre opgaver her:
 

Lidt information:

-Hvis man sammenligner Jordens og Mars´ afstand fra Solen, så er Mars i gennemsnittet 1,5 gange længere væk. Mars har en afstand fra Solen på ca. 228.000.000 km.

Opgaverne:

1) Beregn Jordens afstand fra Solen og Mars.

2) Hvis man kunne "køre" til Mars med en "rumbil" , der kører 100 km i timen, hvor mange år vil man så være om at nå Mars?  Vis det med dobbelt tallinje (Forstår ikke hvad de mener med dobbelt tallinje).

3) Hvor lang tid vil det tage, hvis man drog afsted i et rumfartøj som Apollo 11? Vis det med en dobbelt tallinje.

Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

1) Divider Mars' gennemsnitsafstand med 1,5 .

2) Divider afstanden til Mars med hastigheden. Omregn antal timer til antal år.

3) Divider afstanden til Mars med farten for Apollo 11 (den er sikkert angivet i opgaven).


Svar #2
27. oktober 2014 af Clara80 (Slettet)

Mange tak! Er det nogenlunde sådan her:
 

1) 228.000.000 : 1,5 = 152.000.000

2) 152.000.000 : 100 km = 1.520.000 timer

3) Farten for Apollo er ikke angivet, så jeg ved ikke helt hvad der skal gøres? Altså alle de her opgaver er faktisk afhængig af opgave 6, så det er Opgave 6 spørgsmål a, b og c


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

1. Afstanden er i km.

2. Du skal have fat i afstanden til Mars. Den kan variere mellem 228.000.000km - 152.000.000 km og 228.000.000 km + 152.000.000. Som et gennemsnit kan man vel benytte Mars' afstand til Solen på 228.000.000 km.

3) Så må du google dig til en hastighed for et typisk rumfartøj som Apollo 11.


Svar #4
27. oktober 2014 af Clara80 (Slettet)

1) 152.000.000 km

2) Det forstår jeg ikke. Vil du gerne skrive hele udregningen. Det er bare lettere synes jeg.

3) Du må virkelig undskylde at jeg har overset, at Apollo 11´s hastighed. Det er er 5144,51.
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

2) Divider de 228.000.000 km med 100 km/t og omregn antallet af timer til år.

3) Divider 228.000.000 km med hastigheden for Apollo 11 og omregn til år.


Svar #6
27. oktober 2014 af Clara80 (Slettet)

2) 228.000.000 km : 100 = 2.280.000 timer : 24 = 95000 døgn : 365 = 260,27 år?
 

3) 228.000.000 : 5000 = 45600       hvordan skal jeg så omregne til det til år?


Brugbart svar (1)

Svar #7
27. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Du omregner det sidste antal timer på sammen måde, som du omregnede i 2) .


Skriv et svar til: Beregn hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.