Matematik

bogstav regning omskrivning

28. oktober 2014 af Flappetdreng (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej sad lige med den sidste af mine opgaver men jeg kan ikke se hvordan jeg kan få den til at passe hjælp lige
benyt kvadratsætningerne til at gange følgende parenteser

4opløftet i 2+25yopløftet i 2 -20xy=???

kan ikke lige se den for mig hjælp lige


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2014 af peter lind

Mener du 42+25* y2 -20y ?

I så fald brug at 25*y2 = (5*y)2


Svar #2
28. oktober 2014 af Flappetdreng (Slettet)

nej fjern *y opløftet i anden det 25yopløftet i 2 og -20xy det skal være x


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2014 af hesch (Slettet)

42 + 25y2 - 20y = (5y - 2)2

Det giver ikke rigtig mening med 20xy, hvis du skal anvende en kvadratsætning.


Svar #4
28. oktober 2014 af Flappetdreng (Slettet)

der skal være et x på 20y =20xy men hvor skal x så sidde?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. oktober 2014 af peter lind

Det er altså meget svært at se hvad du mener. Brug evt. y^2  Hvis du ser på bjælken over indskrivningsfeltet kan du klikke på x2.Det hæver tegnene eller hvis de er hævet så ændrer de det til normal skrift.

Skal det så være 4x2+25y2-20xy ?


Svar #6
28. oktober 2014 af Flappetdreng (Slettet)

ja regne styket skal se sådan ud men hvor sætter jeg x?


Brugbart svar (1)

Svar #7
28. oktober 2014 af peter lind

Hvad mener du med "hvor sætter jeg x?"

Du skal bruge at 4x2 = (2x)2 og 25y2 = (5y)2


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. oktober 2014 af hesch (Slettet)

#6:  4x2+25y2-20xy  = ( 2x - 5y )2

Men hvorfor ser du ikke tidligere efter, om regnestykket er skrevet rigtigt op, når du bliver gjort opmærksom på, at der er et eller andet galt ? ?


Skriv et svar til: bogstav regning omskrivning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.