Matematik

opløs tæller og nævner i faktorer og forkort brøken:

28. oktober 2014 af Flappetdreng (Slettet) - Niveau: C-niveau

jeg havde lige lidt svært ved min opgave nogen der lige gider og hjælpe?

opløs tæller og nævner i faktorer og forkort brøken:

4x opløftet i 2. - 9y opløftet i 2 / 2x+3y jeg ved jeg skal lave den om kvadratsætning men jeg kan ikke lige finde ud af hvordan man gør det på den sidste her....


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Du mener sikkert

        (4x2 - 9y2) / (2x + 3y)

Benyt en kvadratsætning      a2 - b2 = (a+b)(a-b)   til at faktorisere tællerene, og forkort så.

For eksempel er       4x2 = (2x)2   osv.


Svar #2
28. oktober 2014 af Flappetdreng (Slettet)

ja jeg kan også godt se den nu men hvad 2x+3y så?


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Den gøres der ikke noget specielt ved, men hvis du har faktoriseret korrekt, burde du kunne se, hvad der så følger. Man forkorter.


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. oktober 2014 af Koburg58 (Slettet)

\frac{(4x^2 - 9y^2)}{2x + 3y} = \frac{(2x + 3y)\cdot (2x-3y)}{2x + 3y} = ...


Skriv et svar til: opløs tæller og nævner i faktorer og forkort brøken:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.