Matematik

Bestemme forskrift for en funktion

29. oktober 2014 af Imsmart (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med en opgave, jeg simpelhent ikke kan finde ud af hvordan jeg skal regne. Nogen der kan hjælpe mig? Den lyder sådan:  Grafen for en funktion gx=b*ax går gennem følgende punkter (0,5) og (2,24)

Bestem forskriften for funktionen.

 

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2014 af peter lind

Skal fuktionen ikke være b*ax ?   Du indsætter de to punkter i funktionsudtrykket. Det giver to ligninger til at bestemme a og b.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2014 af mathon

                         \begin{array} {|c|c|c|c|c|c|} x_1&y_1&x_2&y_2&a&b\\ \hline 0&5&2&24&\left ( \frac{y_2}{y_1} \right )^{\frac{1}{x_2-x_1}}&y_1\cdot a^{-x_1} \end{array}


Svar #3
29. oktober 2014 af Imsmart (Slettet)

(24/5) 1/2-0 =2.4

Så a = 24

5*24-0 = 120

Så b= 120

Er det sådan det skal gøres?

 

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2014 af mathon

                          a=\left ( \frac{12}{5} \right )^{\frac{1}{2}}=1,54919

                          b=5\cdot a^{-0}=5\cdot 1=5


Svar #5
29. oktober 2014 af Imsmart (Slettet)

er svaret så bare 5? 

 

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. oktober 2014 af mathon

Bestem forskriften for funktionen:
                                                           g(x)=b\cdot a^x

                                                           g(x)=5\cdot 1,54919^x

                    


Skriv et svar til: Bestemme forskrift for en funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.