Matematik

Andengradspolynomium???

01. november 2014 af mich7895 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogen, der kan hjælpe mig med denne opgave. Har siddet med den i laaaang og er den er ved at drive mig til vanvid....

Et andengradspolynomium er ukendt, men på formen h(x) = a*x^2 + b*x + c

Det oplyses at a = 2 og nulpunkterne er 4 og 6.

1. Bestem x-koordinatet for h's toppunkt

2. Bestem formlen for h.

Er der ikke en venlig sjæl der kan hjælple mig??? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. november 2014 af peter lind

Et andengradspolynomium  med rødderne r1 og r2 kan skrives som a(x-r1)*(x-r2)

Hvad er h ?


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Af oplysningerne følger det så, at

        h(x) = a·(x - r1)·(x - r2)

hvor a = 2, og r1 = 4 og r2 = 6.

Benyt, at når der er to relle rødder, er toppunktets x-koordinat præcis midt mellem de to rødder, dvs.

        xT = (r1 + r2)/2 .


Svar #3
01. november 2014 af mich7895 (Slettet)

.


Svar #4
01. november 2014 af mich7895 (Slettet)

Mange tak for den hurtige hjælp, og hvor føler jeg mig dum nu, for det var da et indlysende svar... 


Skriv et svar til: Andengradspolynomium???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.