Matematik

Isoler Tf

05. november 2014 af OleJespersen - Niveau: C-niveau

Givet følgnede formel: 
m[1]*c[1]*(T[slut]-T[F]) = m[2]*c[2]*(T[F]-T[start]) formel fra termodynamik.
Jeg skal løse ligningen med hensyn på Tf. Nogen der kan hjælpe med hvordan man gør?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Mener du

        m1·c1·(Tslut - Tf) = m2·c2·(Tf - Tstart)

Gang ind i parenteserne og isoler Tf .

        (m1·c1 + m2·c2)·Tf = m1·c1·Tslut + m2·c2·Tstart


Svar #2
05. november 2014 af OleJespersen

Ja jeg mener det som du skriver. Jeg kan bare ikke finde ud af hvad man skal gøre for at finde Tf. Ved godt at man skal gange ind i parenteserne, men hvordan og hvad gør man så bagefter?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man samler leddene med Tf og isolerer så Tf til sidst, se #1. Så får man

        T_{f}=\frac{m_{1}\cdot c_{1}\cdot T_{slut}+m_{2}\cdot c_{2}\cdot T_{start}}{m_{1}\cdot c_{1}+m_{2}\cdot c_{2}}


Svar #4
05. november 2014 af OleJespersen

Mange tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: Isoler Tf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.