Matematik

funktionsforskrift

06. november 2014 af Josamstutz (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej derude, 

Jeg har brug for lidt hjælp til at opstille en funktionsforskrift!

betaling af øl:           2 gratis og derefter 30kr./stk. (du må ikke gå før du har drukket 5 stk.)

tak på forhånd :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Efter at man har drukket 5 stk, er det ikke sikkert at man kan gå.

Der søges vist en stykkevis lineær forskrift for prisen som funktion af antallet af købte øl.


Svar #2
06. november 2014 af Josamstutz (Slettet)

så?

y = 30x - 2

eller er jeg helt forkert på den? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er ikke korrekt. Man har

        y=f(x)=\left\{\begin{matrix}0\; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \textup{for} \; x\leq 2 \\ 30\cdot (x-2) \; \textup{for} \; x>2 \end{matrix}\right.


Svar #4
07. november 2014 af Josamstutz (Slettet)

Tak for det :)


Skriv et svar til: funktionsforskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.