Matematik

Georg Mohr

07. november 2014 af jnajnajna (Slettet) - Niveau: B-niveau

Ved ikke hvordan jeg skal løse den.

En retgangel er indelt som to vist på figuren. Arealet af den hvide del er fem gange så stor som arealet af den grå del. Bestem brøken a/b hvor a og b er længderne


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2014 af thomaslarsen90Arocketmailcom (Slettet)

lol - findes den konkurrence stadig? hehe


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2014 af peter lind

Kom dog med hele opgaven.


Svar #3
07. november 2014 af jnajnajna (Slettet)

Ja! Men kan du forklar mig, hvordan jeg skal gribe den an?


Svar #4
07. november 2014 af jnajnajna (Slettet)

Her


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. november 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Kan man ikke bare inddele figuren sådan her:

Så svaret af a/b = 1/3

Vedhæftet fil:1538707.png

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. november 2014 af Heptan

Vi ved at det grå område er en retvinklet trekant. Vi kan fordoble dette areal og få et rektangel. Hvis arealet af den hvide del skal være fem gange så stort som det grå, skal vi altså lave fem af disse retkvinklede trekanter.

Det svarer til en hvid trekant, og to hvide rektangler. De kan arrangeres, netop så b = 2a.

1 = 2 * a/b

a/b = 1/2

Altså bliver brøken a/b = 1/2


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Svaret i #6 er korrekt. En anden måde at se det er således.

Kald længden i det viste rekangel for x. Arealet af den grå trekant er

        Agrå = (1/2)·x·a

Arealet af den hvide figur findes som arealet af rektanglet minus arealet af trekanten

        Ahvid = Arekt - Agrå = x·(a+b) - (1/2)·x·a

Det er oplyst, at Ahvid / Agrå = 5, dvs

        ( x·(a+b) - (1/2)·x·a ) / ((1/2)·x·a) = 5

eller

        (2(a+b) - a) / a = 5

eller

        (a + 2b) / a = 5

        1 + 2(b/a) = 5

        b/a = 2

        a/b = 1/2 .


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Din figur er korrekt. Deraf ses så, at a/b = 1/2 .


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. november 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Ja, det er rigtigt. Det skal være a/b = 1/2. Jeg var lidt for hurtig.


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. november 2014 af thomaslarsen90Arocketmailcom (Slettet)

det er fup! hele konkurrencen


Brugbart svar (0)

Svar #11
09. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Der er jo ingen, der tvinger dig til at deltage. Men derfor er det da udmærket at øve sig på opgaverne.


Skriv et svar til: Georg Mohr

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.