Matematik

Bestem en forskrift og beskriv konstanterne

08. november 2014 af snylt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey.

Er lidt i tvivl om denne opgave:

Tabellen viser sammenhørende værdier af trykket P, målt i Pa, og temp. t målt i grader C. 

t= 5,0 10,1 29,9 40,0 70,2 90,1 

P= 231,1 235,1 251,1 260,2 285,1 301,5 

Det oplyses, at trykket, målt i Pa, med god tilnærmelse kan beskrives ved en lineær funktion g af t. 
a) Bestem en forskrift for g og beskriv betydningen af de konstanter, der indgår i forskriften.

Jeg ved godt, at jeg skal lave en lineær regression, men 

a) Hvordan ved jeg om, hvad der er henholdsvis x og y?  Er t (x) og p (y) ?

b) Forstår hellere ikke helt, hvordan jeg skal beskrive betydningen af konstanterne, da jeg ikke ved hvad der er hvad.

tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2014 af mathon

Det er rigtigt,
at i
                       y=ax+b       er x temperaturen og y er trykket.
       


Svar #2
08. november 2014 af snylt (Slettet)

Og må jeg spørge, hvordan du fandt ud af det, så jeg lige kan forstå det :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2014 af mathon

"Det oplyses, at trykket, målt i Pa, med god tilnærmelse kan beskrives ved en lineær funktion g af t. "
betyder:
                   p(t) = a·t + b

Foretag lineær regression på dine DATA.


Svar #4
08. november 2014 af snylt (Slettet)

Super.. Har foretaget lineær regression.

Vil det så sige, at y er sammenhængen mellem P og Pa og x er den uafhængige variabel, men som er ? 


Svar #5
08. november 2014 af snylt (Slettet)

ups mener b..


Svar #6
08. november 2014 af snylt (Slettet)

vent, lad mig lige klargøre det hehe.

jeg ved ikke helt, hvad b og a er?


Skriv et svar til: Bestem en forskrift og beskriv konstanterne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.