Matematik

Matrice til parameterfremstilling??

08. november 2014 af Mouse456 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle

Jeg har fået følgende echelon-matrice som jeg skal omskrive til parameterefremstilling.

\begin{bmatrix} 1 &0 &-\sqrt{2} &1 \\ 0 &1 &0 &0 \end{bmatrix}

Jeg kan se, at den fire variable er z.

Men i den anden række har jeg altså, y=0. Betyder det at der ikke er en løsning, eller skal jeg sætte y=s (så der i alt er to frie variable),eller er det noget helt tredje?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2014 af peter lind

Brug de ubekendte som variabel for eks. z = s


Svar #2
09. november 2014 af Mouse456 (Slettet)

#1

Dvs. at ud over z, så er y også en fri variabel (eller ukendt variabel) ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2014 af peter lind

Den sidste ligning siger at i en løsning må y være 0.

Så har du mulighed for at vælge enten x eller z som parameter.


Skriv et svar til: Matrice til parameterfremstilling??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.