Matematik

Differentialligninger

08. november 2014 af brow90 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er det udregnet rigtigt?

Vedhæftet fil: HJ9.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
08. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Opg 1. Du har ikke beregnet y'(7) og y''(7) korrekt. Det er oplyst, at y(7) = 5, ikke 2.

Opg 2 ser rigtig ud, bortset fra, at det er forkert at skrive   22 = 2t3 +70t + 4 i næstsidste ligning.

(Jeg er interesseret i ...)


Svar #2
08. november 2014 af brow90 (Slettet)

Ser det bedre ud nu?

Forstår ikke hvad du mener med at skrive

"forkert at skrive   22 = 2t3 +70t + 4 i næstsidste ligning.
(Jeg er interesseret i ...)"

Vedhæftet fil:HJ9.png

Brugbart svar (1)

Svar #3
08. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der skulle stå     y2 = 2t3 +70t + 4 , ikke 22 = ...

Dernæst fik du også lidt feedback på din danske grammatik.

Opg 1. Du har stadig ikke beregnet y'(7) korrekt. Udregningen er stadig forkert. Selv om du nu har beregnet y''(7) korrekt, har du ikke indsat de korrekte værdier i Taylorpolynomiet.


Svar #4
08. november 2014 af brow90 (Slettet)

Jeg har overset 5^2+7 hvor jeg har skrevet det giver 11 istedet for 32..
Passer det nu?

Vedhæftet fil:opg 1.png

Brugbart svar (1)

Svar #5
08. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, det er stadig forkert. Du har ikke indsat den korrekte værdi for y''(7) i polynomiet. Det ser heller ikke ud til, at du har udregnet (t-7)2 korrekt.


Svar #6
09. november 2014 af brow90 (Slettet)

Jeg ved godt at jeg har været til besvær, jeg tror nu jeg har set min fejl hvor jeg har skrevet 5 istedet for 2

Vedhæftet fil:opg1-2.png

Brugbart svar (1)

Svar #7
09. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, nu blev y''(7) også beregnet korrekt.  Du mangler så at udregne det sidste led (321/2)·(t-7)2 korrekt.

         (321/2)·(t-7)2 = (321/2)·t2 - 321·7t + (321/2)·49

og så skal det reduceres korrekt sammen med de øvrige led.


Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.