Matematik

Plot

11. november 2014 af ab19888 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en funktion f med periode 2π, der i periodeintervallet 0 ≤ x ≤ 2π er givet ved:

f(x) = \begin{Bmatrix} x for 0 \leq x\leq \pi & \\ 0 for \pi < x\leq 2\pi & \end{Bmatrix}

Jeg skal så skitsere grafen for f i intervallet [-2π, 4π].

Jeg har prøvet i maple og vedhæftet et screenshot af det til filen. Er det korrekt?

Vedhæftet fil: Plot.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er ikke korrekt. Funktionen skal jo være periodisk med perioden 2π , så grafen for intervallet [0;2π] skal jo så duplikeres hen langs x-aksen. I hele intervallet [-2π;4π] vil der så være 3 "tænder".


Svar #2
12. november 2014 af ab19888 (Slettet)

Mener du:

[-2pi...2pi...4pi]?

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Funktionen graf har en tand i [-2π;-π[ , [0;π][ , og [2π;3π[ .

Funktionen er konstant lig med 0 i [-π;0[ , [π;2π[ , og [3π;4π[ .


Svar #4
12. november 2014 af ab19888 (Slettet)

Er det sådan, du mener.

Vedhæftet fil:plot2.png

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, slet ikke.

Tegn grafen i intervallet [0;2π] og forskyd så denne graf langs x-aksen med stykket +2π og med stykket -2π .

Funktionen skal jo være periodisk med perioden 2π .


Svar #6
12. november 2014 af ab19888 (Slettet)

Sådan her.

Vedhæftet fil:Plot3.png

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er kun delen i intervallet [0;2π] der er korrekt her. Det du har vist er jo ikke periodisk. Det er forkert for x < 0 , og der er intet vist for x > 2π .

Tanden i intervallet [0;π[ skal duplikeres som nævnt i #3.


Skriv et svar til: Plot

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.