Matematik

Regn hastigheden ud

12. november 2014 af Jonas657 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Problem 6.

Du taber din telefon ud af din lomme i 1 meters højde over jorden. Med hvilken
hastighed rammer telefonen jorden?


Problem 7. Roger Federer skal serve og kaster tennisbolden lodret op i luften med hastigheden 2
m/s. Hvor højt når bolden?

Hvordan kan man regne hastigheden ud når man kun har 1 parameter? jeg skal jo bruge 2 data for, at kunne finde frem til svaret.
hastigheden = distancen / tiden
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Du skal se på energibevarelse:

½mv2 + mgh = konstant


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2014 af mgjel (Slettet)

Problem 6

Hvis du ser bort fra luftmodstand kan man sige, at den mekaniske energi er bevaret.

Derfor er den potentielle energi i toppen, lig med den kinetiske energi i bunden.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2014 af mathon

Problem 6.

Uden energitab
har du
                               v=\sqrt{2g\left ( H-h \right )}\; \; \; \; \; \; 0\leq h\leq H

    i jordhøjde er h = 0
                             


Svar #4
12. november 2014 af Jonas657 (Slettet)

#3

dvs kvadratroden af 2g (H-h)
g er 9,82 m/s^2

hvad er H og hvad er lille h. går ud fra en af dem er min distance. dvs 1 m?

Tak for svarene!


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2014 af mathon

Problem 7.
 
        højdeændringen

                                           \Delta h=\frac{{v_{0}}^{2}}{2g}


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. november 2014 af mgjel (Slettet)

Lille h er 0


Svar #7
12. november 2014 af Jonas657 (Slettet)

1m = v0^2 / 2*9,82 m/s^2

hvad er v02?


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. november 2014 af mathon

                v_0 er begyndelseshastigheden til tiden t = 0

              \Delta h=\frac{{v_{0}}^{2}}{2g}=\frac{\left (2\; \frac{m}{s} \right )^2}{2g}=\frac{2\; \frac{m^2}{s^2}}{9,82\; \frac{m}{s^2}}=0,204\; m=20,4\; cm


Svar #9
12. november 2014 af Jonas657 (Slettet)

Ok nu er jeg med.

Når du skriver 2g er det så ikke 2 * 9,82 m/s^2 eller?


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. november 2014 af mathon

#9
        Jo


Svar #11
12. november 2014 af Jonas657 (Slettet)

#10

Så er resultatet vel 2 m^2 / 2*9,82 m/s^2. og ikke 2 m^2 / 9,82. hvis du kan forstå mig ret.

du skrev at h var 2m/s^2 / 9,82 m/s^2. men der står 2g i formelen dvs. det bliver dobbelt så meget som 9,82


Brugbart svar (0)

Svar #12
12. november 2014 af mathon

Husk parenteser:

                                   (2 m/s)2 / (2·(9,82 m/s2) =  (2 m2/s2) / (9,82 m/s2)


Svar #13
12. november 2014 af Jonas657 (Slettet)

Ok. så du lader 2 gå ud med 2 eller hvad? når du siger 2*9,82 = 9,82 m/s^2

du krydser 2 ud med 2 eller hvad?


Brugbart svar (1)

Svar #14
12. november 2014 af mathon

#13

                \Delta h=\frac{{v_{0}}^{2}}{2g}=\frac{\left (2\; \frac{m}{s} \right )^2}{2g}=\frac{\mathbf{\color{Red} 2}\cdot 2\; \frac{m^2}{s^2}}{\mathbf{\color{Red} 2}\cdot 9,82\; \frac{m}{s^2}}=\frac{2\; \frac{m^2}{s^2}}{9,82\; \frac{m}{s^2}}=0,204\; m=20,4\; cm


Svar #15
12. november 2014 af Jonas657 (Slettet)

Præcis. det var lige det jeg mente! :)
Tusind tak for hjælpen!

Hav en god dag!


Skriv et svar til: Regn hastigheden ud

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.