Matematik

Udregning af trekants vinkler med kendte sider

12. november 2014 af hjehje (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg skal udregne vinklerne for en række trekanter med kendte sider. Kan nogen hjælpe?

Trekant1: 

- a: 24,5 cm

- b: 15,2 cm

- c: 29,5 cm

Trekant 2:

- a: 23,5 cm

- b: 17 cm

- c: 29,5 cm

Trekant 3:

- a: 23,5 cm

- b: 25,3 cm

- c: 35 cm

Trekant 4:

- a: 30,5 cm

- b: 15,2 cm

- c: 35 cm

På forhånd tak :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2014 af mathon

                                                 \angle A=\cos^{-1}\left ( \frac{b^2+c^2-a^2}{2bc} \right )

                                                 \angle B=\cos^{-1}\left ( \frac{a^2+c^2-b^2}{2ac} \right )

                                                 \angle C=\cos^{-1}\left ( \frac{a^2+b^2-c^2}{2ab} \right )


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2014 af mgjel (Slettet)

Brug cosinusrelationen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2014 af mathon

CASkontrolberegning:
                                        Define f(x,y,z)=cos-1((x^2+y^2-z^2)/(2*x*y))
              ............
DATAindtastning:
                                        f(b,c,a) ENTER
                                        f(a,c,b) ENTER
                                        f(a,b,c) ENTER


Svar #4
12. november 2014 af hjehje (Slettet)

Jeg har desværre hverken smarte matematikprogrammer eller noget, da jeg skal bruge vinklerne til et spejl jeg er ved at lave i design :-) det kunne være super dejligt med noget udregninger i stedet :)))) pft


Skriv et svar til: Udregning af trekants vinkler med kendte sider

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.