Matematik

Harmoniske svingning

13. november 2014 af bdenizb (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har problemer med denne her matematik opgaver, og ville høre hvordan I løser den :)

Det lyder: Har en funktion kaldet f(x) = sin (3*pi*x + pi/2

A) Bestem svingningens periode

B) Bestem svingningens vinkelfrekvens

C) Bestem svingningens frekvens

Hjælp! :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. november 2014 af peter lind

a) Løs ligningen 3*π*(x+T)= 3π*x +2π

b) ω = 2π/T

c) f = 1/T


Svar #2
13. november 2014 af bdenizb (Slettet)

Forstår ikke helt løsning a, men b og c ser godt nok ud :). Kunne du uddybe lidt mere ved opgave a?


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. november 2014 af peter lind

perioden er bestemt ved at der indmadeb+n i sinusfunktionen forskydes med 2π . Det svarer til at man går fra top til næste top eller fra bund til næste bund

b) Det er definitionen på vinkelfrekvens

c) det er definitionen på frekvens


Skriv et svar til: Harmoniske svingning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.