Matematik

hjææææælp

13. november 2014 af abuuzeyd (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej er den nogle en dygtige lærer her som har tid til at hjælpe i aften 

jeg har nemlig brug for hjælp til et opgave, som jeg har vedhæftet ..


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man skal først løse ligningen 

        sin(x) = (√3)/2 , x ∈ [0;2π] .

Benyt at den ene løsning hører til i en retvinklet (30,60)-trekant, og benyt så enhedscirklen til at finde den anden løsning.

Derefter er det ligetil at løse uligheden

        sin(x) ≥ (√3)/2 , x ∈ [0;2π]


Svar #2
13. november 2014 af abuuzeyd (Slettet)

a. finder jeg svaret men b kan jeg ikke finde ud af.. min CAS kan hellere ikke finde ud af.. 

hvad er forskellen på = ≥..  ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

sin(x) er jo så ≥ (√3)/2 mellem de to løsninger til ligningen sin(x) = (√3)/2 .


Skriv et svar til: hjææææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.