Matematik

MATEMATIKSTYKKE

17. november 2014 af Hejmeddigdinlill (Slettet) - Niveau: C-niveau
Jeg har et regnestykke jeg ikke kan finde ud af. Er der nogle der kan hjælpe?

Stykker er sådan:

Hos grønthandleren koster 10 pærer og 5 bananer 57,50 kr.
Han sælger 5 pærer og 2 bananer for 27 kr.
Opstil et ligningssystem og find ud af hvad 1 pære og 1 banan koster

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2014 af mathon

                        stkpris pære                 stkpris banan
                                x                                     y
hvoraf
                  I:   10x + 5y = 57,5
                 II:   5x + 2y = 27


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2014 af Matematikøkonomen (Slettet)

Løs ligningssystemet

   10p + 5b = 57,50

    5p + 2b = 27

; p = pærer , b = bananer


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. november 2014 af mathon

         I:   10x + 5y = 57,5
        II:   5x + 2y = 27                II multipliceres med -2 og kaldes III

         I:   10x + 5y = 57,5
       III:   -10x - 4y = -54             I og III adderes

                        y = 3,50              som indsat i  I:   10x + 5y = 57,5
giver:
             10x + 5·3,50 = 57,5
             10x = 40
              x = 4

.                        stkpris pære                 stkpris banan
                                4,00                            3,50


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. november 2014 af Matematikøkonomen (Slettet)

#3

Hej mathon

Adderes de

(10x + 5y) + (- 10x - 4y) =

?


Svar #5
17. november 2014 af Hejmeddigdinlill (Slettet)

Hvorfor ganger du med -2 i 5x+2y=27 ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. november 2014 af mathon

#5
      …for at opnå modsatte x-koefficienter.


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. november 2014 af Matematikøkonomen (Slettet)

#6

Hej Mathon

Vil du ikke vise, hvordan de bliver adderet, er det ligesom i #4 ?


Skriv et svar til: MATEMATIKSTYKKE

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.