Matematik

Inhomogen

17. november 2014 af Sorteæble (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Har lige løst opgave 3, men i modsætning til maple har jeg e^t i alle mine led det har maple ikke, en der kan forklare dette?

Vedhæftet fil: opg 1-3.PNG

Svar #1
17. november 2014 af Sorteæble (Slettet)

mit svar

Vedhæftet fil:IMAG1028.jpg

Svar #2
17. november 2014 af Sorteæble (Slettet)

maple's løsning, derudover bytter maple om på hvor rødderne (-3 og -2) placeres. Jeg har placeret dem omvendt, hvorfor er dette forkert?

Vedhæftet fil:opgave 3.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det drejer sig om at løse den inhomogene differentialligning

        y'' + 5y' + 6y = 2·sin(4t)

Den fuldstændige løsning til den homogene løning er

        yhom(t) = c1·e-2t + c2·e-3t

Ved at indsætte en partikulærløsning af formen y = a·sin(4t) + b·cos(4t) , finder man

        ypart(t) = -(1/25)·sin(4t) - (2/25)·cos(4t) .

Den fuldstændige løsnng til den inhomogene ligning er da

        y(t) = -(1/25)·sin(4t) - (2/25)·cos(4t) + c1·e-2t + c2·e-3t .

Det er umuligt at afgøre, hvorfor du har en faktor i·et på de to første led.


Svar #4
22. november 2014 af Sorteæble (Slettet)

y = a·sin(4t) + b·cos(4t) 

Så vidt jeg har forstået fra mine forelæsnings noter indgår e^it i overstående ligning?

Og hvad gør du med hensyn til placeringen af rødderne? Altså hvordan ved du om -3 skal være ved c_1 eller ved c_2 og omvendt?


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, hvor skulle den komme fra?

Man har

        cos(4t) = (ei4t + e-i4t)/2     og   sin(4t) = (ei4t - e-i4t)/(2i)

så eit indgår kun i den forstand, at   ei4t = (eit)4 .

Det er da fløjtende ligegyldigt, om den arbitrære konstant ved e-2t kaldes c1 eller c2 , eller λ eller μ , for den sags skyld.


Skriv et svar til: Inhomogen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.