Matematik

Halveringstid

19. november 2014 af hjælptak123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg kunne godt få brug for hjælp med denne opgave:

Et stof har en halveringstid på 8,02 dage.

a. Hvor mange procent af stoffet henfalder pr. dag.

b. Hvor mange procent af stoffet henfalder på fire dage?

c. Hvor lang tid går der før der kun er 1% tilbage af stoffet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2014 af mathon

a)
      Relativt henfald på 2 døgn
                                                  \frac{N_0\left ( 1-\left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{2}{8,02}} \right )}{N_0}=1- \left(\frac{1}{2} \right )^{\frac{2}{8,02}}=0,158740=15,8740\%


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2014 af mathon

b)
      Relativt henfald på 4 døgn
                                                  \frac{N_0\left ( 1-\left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{4}{8,02}} \right )}{N_0}=1- \left(\frac{1}{2} \right )^{\frac{4}{8,02}}=0,292282=29,2282\%


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2014 af mathon

c)
         Løs
                      0,01=\left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{8,02}}         når t regnes i døgn


Skriv et svar til: Halveringstid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.